Els centres oberts infantils de Salt són un servei socioeducatiu diürn amb finalitats preventives. Donen suport, estimulen i potencien l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics, la millora de les relacions amb la família i iguals i l’enriquiment del temps lliure, evitant el deteriorament de les situacions de risc i compensant dèficits socioeducatius.

Els centres oberts donen suport als infants i també a totes les seves famílies a través de la participació de les activitat conjuntament amb els seus fills.

Demana informació:


dimecres, 23 de novembre del 2016

Jornada "Salt i els Deures Escolars: Parlem-ne"



El grup SALT FICTION, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salt i els Serveis Educatius del Gironès, han organitzat aquest dissabte, dia 19 de novembre de 2016, la Jornada “Salt i els deures escolars: Parlem-ne”. L’objectiu ha estat presentar els resultats de l’enquesta que el grup SALT FICTION va fer el curs passat amb mestres, famílies i infants de Salt. A més, l’acte, que va tenir lloc a l’Auditori de la Factoria Cultural de la Coma Cros de Salt, va servir perquè tècnics de diferents especialitats i dels serveis educatius de Salt, com el Centre Obert de Salt, debatessin sobre els deures escolars i la implicació de les famílies. 



El 80% de les famílies consideren necessaris els deures escolars, tot i que n’hi ha una part que ho viu amb frustració davant la seva limitació per ajudar als seus fills/es, per motius idiomàtics o de coneixement dels continguts. Per contrapartida, la majoria dels docents de Salt creuen que seria interessant vincular més a les famílies amb l’educació dels fills. 



L’acte va comptar també amb la conferència del psicopedagog i membre del Consell de Formació de Rosa Sensat, Joan Maria Girona, que va apostar perquè els deures siguin més reflexius, motivadors i més personalitzats. La coordinadora del Centre Obert de Salt, Júlia Ventura,  va recordar la importància d’adaptar els deures a cada infant per tal que es sentin més satisfets i motivats i per a assegurar la implicació de les famílies amb els estudis dels seus fills/es.


0 comentaris: